banner

O nas

Plesni klub Evora je bil ustanovljen leta 2005 v Cerknici. Vodja PK Evora Tea Obrol, je pred tem 17 let uspešno trenirala, tekmovala in kasneje tudi poučevala v Plesni šoli Urška v Ljubljani pri mentorici Mimi Marčac Mirčeta.

Ustanoviteljica PK Evora, Tea Obrol, je večkratna državna, evropska in svetovna prvakinja v Show plesih. Nastopila je na vseh večjih televizijskih oddajah: Brez zapor z Jonasom, Viktorji, Ema, Miss Slovenije, z glasbeno skupino Plavi Orkestar preplesala turnejo po celi bivši Jugoslaviji. Poleg tega je z različnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki posnela več videospotov. V letu 2007 je bila glavna koreografinja na finalnem izboru za Miss Universe Slovenije.

Po koncu tekmovalne kariere se je posvetila nastopanju in učenju mladih. Specializirala se je za delo z najmlajšimi plesalci - predšolskimi otroci in odraslimi. Vključena je v izobraževanje učiteljica plesa pod okriljem PZS in ZPVUTS. Z letom 2011 si je pridobila tudi licenco za ZUMBA inštruktorico.

Plesni klub Evora se ukvarja s poučevanjem vseh plesnih zvrsti. Aktivni smo predvsem pri plesni vzgoji predšolskih in osnovnošolskih otrok. Najuspešnejši pa pri vzgoji hip hop plesalcev, pod vodstvom Tamare Perić.

Ples je dejavnost, ki je primerna oblika rekreacije za vsako življenjsko obdobje – za otroke od tretjega leta pa za ljudi do poznih osemdesetih let. Predvsem za otroke ples predstavlja prijetno rekreacijo ob glasbi, pri čemer mali nadobudneži sprostijo odvečno energijo.

Naš cilj je omogočiti mladim kvalitetnejše preživljanje prostega časa in jim poleg vrhunskega tekmovalnega plesa približati vrednote kot so prijateljstvo, druženje, ustvarjalnost in zdrav duh.

naslov